Βιοκλιματικές Πέργκολες-για-εξωτερικούς-χώρους-κατοικίας

Βιοκλιματικές Πέργκολες: Μετατροπή της κατοικίας σε χειμερινό καταφύγιο

Οι βιοκλιματικές πέργκολες μετά την εγκατάστασή τους, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για την μετατροπή του εξωτερικού χώρου της κατοικίας σας, σε έναν πρακτικό και λειτουργικό χώρο. Οι βιοκλιματικές πέργκολες, εξαιτίας του προηγμένου σχεδιασμού τους, συνδυάζουν με ιδανικό τρόπο τα φυσικά στοιχεία μαζί με την τεχνολογία. Σκοπός τους είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, οι οποίες εξασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών της κατοικίας σας αλλά και του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Τα συγκεκριμένα συστήματα σκίασης, περιέχουν ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες περσίδες με μοτέρ, τα οποία τις δίνουν την δυνατότητα να περιστρέφονται έως και 130 μοίρες, παρέχοντας ολοκληρωμένη σκίαση και προστασία από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις των μηχανισμών των βιοκλιματικών περγκολών,τις επιτρέπουν να ρυθμίζουν το φυσικό φως, την είσοδο και έξοδο του αέρα στο χώρο και την προστασία του χώρου από τα καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται κατά την διάρκεια του χειμώνα. Η εγκατάστασή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρους της κατοικίας, όπως στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στην αυλή. Σε χώρους δηλαδή τους οποίους έχετε την επιθυμία να εκμεταλλεύεστε όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα τον χειμώνα, που συνήθως δεν το επιτρέπουν τα καιρικά φαινόμενα.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πως με την εγκατάσταση βιοκλιματικών περγκολών μετατρέπονται οι εξωτερικοί χώροι της κατοικίας σας σε άνετους, καλαίσθητους και πρακτικούς χώρους ακόμη και τον χειμώνα.

Βιοκλιματικές-Πέργκολες-Προστασία

Βιοκλιματικές πέργκολες: Προστασία

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την σωστή επιλογή υλικών, οι βιοκλιματικές πέργκολες μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα προστασίας και του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού χώρου της κατοικίας σας, κατά τους χειμερινούς μήνες. Αρχικά μπορεί να λειτουργήσει ως ανεμοφράκτης, προστατεύοντας το σπίτι από ισχυρούς ανέμους. Επιπλέον, σε περίπτωση βροχής οι περσίδες μπορούν να κλείσουν για την προστασία από το νερό. Οι περσίδες λειτουργούν ως μόνωση και δεν επιτρέπουν στο νερό να περάσει στον προστατευμένο χώρο. Παράλληλα διοχετεύουν το νερό της βροχής και επιτυγχάνεται αποστράγγιση, ώστε να μην λιμνάζει το νερό στην κορυφή της πέργκολας.

Βιοκλιματικές πέργκολες: Λειτουργικότητα

Οι βιοκλιματικές πέργκολες μπορούν μετά την εγκατάστασή τους να δημιουργήσουν μία πολύτιμη επέκταση του εξωτερικού χώρου της κατοικία σας. Κατά την χειμερινή περίοδο, που εμφανίζονται άσχημα καιρικά φαινόμενα, οι βιοκλιματικές πέργκολες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Αρχικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώρος αποθήκευσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ευαίσθητα αντικείμενα ή εξοπλισμό, χωρίς τον φόβο φθοράς κατά τον χειμώνα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο προστατευμένος, πλέον, εξωτερικός χώρος της κατοικίας για δραστηριότητες, όπως συναθροίσεις, φαγητό ή χαλάρωση. Με την τοποθέτηση βιοκλιματικών περγκολών, κερδίζετε έναν επιπλέον απόλυτα λειτουργικό χώρο στην κατοικία σας, ικανό για αξιοποίηση όλο τον χρόνο.

Βιοκλιματικές πέργκολες: Ρύθμιση θερμοκρασίας

Τα συγκεκριμένα συστήματα σκίασης, περιέχουν μηχανισμούς οι οποίοι ανάλογα με τις ρυθμίσεις μπορούν να προσφέρουν μια ευχάριστη θερμοκρασία στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας σας, αναλόγως με τις προτιμήσεις σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να ρυθμίσετε τα κινούμενα μέρη του μηχανισμού, ώστε να διαχειριστείτε το ηλιακό φως που περνάει στον εξωτερικό σας χώρο, ελέγχοντας την θερμοκρασία. Επιπλέον, οι βιοκλιματικές πέργκολες επιτρέπουν τον φυσικό αερισμό παρέχοντας δροσιά και καθαρή ατμόσφαιρα στην κατοικία σας. Κατά τους χειμερινούς μήνες με την κατάλληλη ρύθμιση στις περσίδες, μπορεί να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον το οποίο αποθηκεύει τη θερμότητα και δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Βιοκλιματικές πέργκολες: Αισθητική

Η εγκατάσταση βιοκλιματικών περγκολών εκτός από τους πρακτικούς παράγοντες, με τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν τον εξωτερικό χώρο της κατοικίας σας, μπορούν να συμβάλλουν και στην αισθητική πλευρά της. Με την ποικιλία στα σχέδια και στα υλικά, οι βιοκλιματικές πέργκολες, μπορούν να προσαρμοστούν στην αισθητική της κατοικίας σας και να βοηθήσουν για την δημιουργία, ενός καλαίσθητου εξωτερικού χώρου. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε φυτά σε συνδυασμό με έπιπλα, ώστε να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα απολαμβάνετε και θα μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες και συναθροίσεις όλο τον χρόνο.

Συνοψίζοντας, οι βιοκλιματικές πέργκολες μετατρέπουν την κατοικία σας, σε ένα προστατευμένο και καλαίσθητο χώρο. Επιπλέον, μπορούν με την ρύθμιση της θερμοκρασίας να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον όλο τον χρόνο. Τέλος, μπορούν να δώσουν στην ώθηση να μετατρέψετε τον εξωτερικό χώρο της κατοικίας σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία κατασκευής συστημάτων σκίασης TentaKom, για την εγκατάσταση βιοκλιματικών περγκολών στον εξωτερικό σας χώρο και δείτε την κατοικία σας να μετατρέπεται σε χειμερινό καταφύγιο.