Διατηρώντας το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι - Tentakom

Διατηρώντας το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι με την Tentakom

Συμβουλές για τους ιδιοκτήτες

Με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες να σπάνε ρεκόρ κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες σπιτιών χρειάζονται αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρούν το σπίτι τους δροσερό. Σίγουρα η χρήση κλιματιστικού είναι η πιο αποτελεσματική λύση για να διατηρείτε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το κόστος λειτουργίας του. Η χρήση κλιματισμού μπορεί να αυξήσει σημαντικά τους λογαριασμούς ενέργειας, ιδιαίτερα στις περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθούν πρακτικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε άνεση και δροσιά στον χώρο σας, από την ΤΕΝΤΑΚΟΜ που προσφέρει ποικιλία προϊόντων, όπως τέντες, στέγαστρα και πέργκολες. Τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον χώρο σας δροσερό το καλοκαίρι.

Κλείστε τα παντζούρια

Κλείστε τα παντζούρια στις μεριές που χτυπάει ο ήλιος ή κατά τις μεσημεριανές ώρες, αν βρίσκεστε σπίτι. Έτσι, θα μειώσετε την εισροή της ηλιακής ακτινοβολίας και η θερμοκρασία εσωτερικά θα παραμείνει χαμηλότερη. Μην ξεχνάτε τις κουρτίνες συσκότισης, που μπλοκάρουν πλήρως τον ήλιο και τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μην αμελείτε να τα κρατάτε κλειστά όσο λείπετε από το σπίτι, για να διατηρείται ο χώρος δροσερός μέχρι την επιστροφή σας.

Διατηρώντας το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι με την Tentakom

Ανοίξτε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί

Ανοίξτε τα παράθυρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, δηλαδή νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Κρατώντας τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποτρέπετε την εισροή θερμότητας και διατηρείτε το σπίτι δροσερό.

Είναι σημαντικό να ανοίγετε τα παράθυρα σε αντίθετες πλευρές του σπιτιού σας για να δημιουργήσετε ρεύμα αέρα. Για μέγιστη δροσιά, ανοίξτε τα παράθυρα που βρίσκονται ψηλά στο σπίτι, καθώς ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κουνούπια ή άλλα έντομα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σίτες για να τα εμποδίσετε να μπουν στο σπίτι σας.

Αλλαξτε τα σεντόνια

Τα ελαφριά και αναπνεύσιμα υφάσματα επιτρέπουν τη ροή του αέρα και δεν παγιδεύουν τη θερμότητα, διατηρώντας τα δωμάτια δροσερά. Αποφύγετε τη χρήση υφασμάτων όπως το μαλλί, που τείνουν να παγιδεύουν τη θερμότητα.

Εκτός από τα σεντόνια, αντικαταστήστε και τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες και κουβέρτες με πιο δροσερά υφάσματα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτά καλύμματα ή ριχτάρια από φυσικά υλικά. Το λινό για παράδειγμα, προσφέρει επιπλέον δροσιά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εάν έχετε σκύλους ή γάτες, φροντίστε να βουρτσίζετε τακτικά το τρίχωμά τους για να μειώσετε την ποσότητα τρίχας που πέφτουν στο κρεβάτι σας, η οποία μπορεί να παγιδεύσει τη θερμότητα. Πλένετε συχνά τα σεντόνια σας, ιδανικά σε κρύο νερό, για να απομακρύνετε τυχόν ιδρώτα και σκόνη που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται ζεστά.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Εκτός από την αισθητική τους αξία, τα φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν και πρακτικά οφέλη. Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Επιπλέον, ορισμένα είδη φυτών, όπως η αλόη και η φτέρη, έχουν την ικανότητα να απορροφούν υγρασία από τον αέρα. Μειώνοντας τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο και δημιουργούν μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα.

Με την κατάλληλη φροντίδα, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αποτελέσουν μια όμορφη και δροσερή προσθήκη στο σπίτι σας, προσφέροντας παράλληλα οφέλη για την υγεία σας.

Προσοχή στον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τους λαμπτήρες

Οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως παράγουν θερμότητα. Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες με LED για να μειώσετε την παραγωγή θερμότητας. Παράλληλα, βελτιώστε τον αερισμό ανοίγοντας παράθυρα ή χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες. Αποφύγετε τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας, ιδιαίτερα του φούρνου, καθώς αυξάνει τη θερμοκρασία στην κουζίνα και στα γειτονικά δωμάτια. Προτιμήστε πιο δροσερές μεθόδους μαγειρέματος, όπως το μπάρμπεκιου ή το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους.

Βελτίωση μόνωσης

Είναι αλήθεια ότι η βελτίωση της μόνωσης μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική επένδυση, ιδιαίτερα σε παλαιότερα κτήρια. Ωστόσο, τα οφέλη από την μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση ενέργειας και την αυξημένη άνεση του σπιτιού σας μπορούν να αντισταθμίσουν το αρχικό κόστος. Υλικά όπως ο Ορυκτοβάμβακας και η Πολυστερίνη, εμποδίζουν την είσοδο θερμότητας το καλοκαίρι και την απώλεια θερμότητας το χειμώνα, μειώνοντας την ανάγκη για χρήση κλιματιστικού ή καλοριφέρ.

Εάν η βελτίωση της μόνωσης σας φαίνεται οικονομικά δύσκολη, υπάρχουν και άλλες λύσεις για να δροσίσετε το σπίτι σας με πιο οικονομικούς τρόπους:

Εγκατάσταση τέντας ή στεγάστρου

Οι τέντες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της καλοκαιρινής ζέστης. Προστατεύοντας το σπίτι από το άμεσο ηλιακό φως και τις ακτίνες UV, προσφέρουν σκίαση και διατηρούν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Οι τέντες και τα στέγαστρα της ΤΕΝΤΑΚΟΜ έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

 – Προσιτό κόστος: Σε σύγκριση με μια μονάδα κλιματισμού και με μόνωση, οι τέντες είναι οικονομικά συμφέρουσες. Παρέχουν δροσιά χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

 – Ευελιξία: Οι τέντες μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως αυλές, μπαλκόνια και παράθυρα. Διατίθενται σε ποικιλία σχημάτων και μεγεθών για να ταιριάζουν σε κάθε αρχιτεκτονική και διαρρύθμιση.

 – Πολλαπλές χρήσεις: Εκτός από την προστασία από τη ζέστη, οι τέντες και τα στέγαστρα προσφέρουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Δημιουργούν ιδανικούς εξωτερικούς χώρους για συγκεντρώσεις και χαλάρωση. Οι πέργκολες και τα στέγαστρα για βεράντες προστατεύουν επίσης από τη βροχή του φθινοπώρου.

Δροσερό Σπίτι

Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό και άνετο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να επιβαρύνετε υπερβολικά το περιβάλλον ή τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συνδυάζοντας διαφορετικές μεθόδους, θα βρείτε την καλύτερη λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας και θα απολαύσετε ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι. Για περισσότερες πληροφορίες και λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, επισκεφθείτε την ΤΕΝΤΑΚΟΜ, την εξειδικευμένη εταιρεία σε τέντες, στέγαστρα και πέργκολες, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον χώρο σας δροσερό και άνετο.

Κλείστε τα παντζούρια, χρησιμοποιήστε κουρτίνες συσκότισης και κατεβάστε τις τέντες σας για να μειώσετε την εισροή ηλιακής ακτινοβολίας. Ανοίξτε τα παράθυρα νωρίς το πρωί ή το βράδυ για να δημιουργήσετε ρεύμα αέρα.

Η εγκατάσταση τέντας ή στεγάστρου από την ΤΕΝΤΑΚΟΜ προσφέρει σκίαση και μειώνει τη θερμοκρασία εσωτερικά. Είναι μια οικονομικά συμφέρουσα λύση σε σύγκριση με τον κλιματισμό ή την θερμομόνωση.

Η εγκατάσταση τεντών της ΤΕΝΤΑΚΟΜ μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σας, εμποδίζοντας την άμεση είσοδο ηλιακής ακτινοβολίας. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από τέντες και πέργκολες, σε διάφορα χρώματα και υλικά, για να ταιριάζουν στις ανάγκες και το γούστο σας.