Εξοικονόμηση ενέργειας με συστήματα σκίασης- Tentakom

Εξοικονόμηση ενέργειας στην κατοικία σας με συστήματα σκίασης

Τα συστήματα σκίασης είναι υπεύθυνα για την προστασία των εξωτερικών χώρων της κατοικίας σας. Συνεπώς, προστατεύουν την κατοικία σας από δυσμενή καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται, κατά την χειμερινή περίοδο, όπως βροχές, χιόνια, κρύους ανέμους. Επιπλέον, είναι ικανά να δημιουργήσουν σκίαση αλλά και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Πέρα από αυτά, υπάρχει ένας ακόμη πολύ σημαντικός παράγοντας, που η εγκατάσταση συστημάτων σκίασης, είναι μία σωστή και καίριας σημασίας επένδυση για την προσωπική σας κατοικία. Πιο συγκεκριμένα, με την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης στην κατοικία σας, επενδύεται στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η σωστή διαχείριση ενέργειας στην κατοικία είναι ένα σημαντικό θέμα για τους ιδιοκτήτες. Τα συστήματα σκίασης, μπορούν να προσφέρουν στην εξοικονόμηση της ενέργειας με αποτελεσματικό τρόπο. Παράλληλα έχουν την δυνατότητα διαχείρισης της θερμοκρασίας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της κατοικίας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα αναφερθούμε στους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα σκίασης συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, σε μία κατοικία.

Εξοικονόμηση Ενέργειας με συστήματα σκίασης - Αντιανεμικές ζελατίνες

Συστήματα σκίασης: Είδη και λειτουργίες

Υπάρχουν διάφορα είδη συστημάτων σκίασης, τα οποία εκτός από τις βασικές λειτουργίες τους, σχεδιάζονται και για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες. Για την ακρίβεια, οι βιοκλιματικές πέργκολες και οι αντιανεμικές ζελατίνες, αποτελούν πολύ αποτελεσματικές λύσεις αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και τα δύο αυτά συστήματα έχουν την ικανότητα, σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργήσουν ως μόνωση και ρύθμιση της θερμοκρασίας. Βέβαια, πολύ σημαντικό είναι η σωστή επιλογή υλικών και ο ορθός τρόπος εγκατάστασης.

Βιοκλιματικές πέργκολες

Οι βιοκλιματικές πέργκολες σχεδιάζονται με κινούμενες περσίδες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της ποσότητας του φωτός που εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας, ενώ συγχρόνως ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αέρα, για την δημιουργία φυσικού αερισμού.

Αντιανεμικές ζελατίνες

Οι αντιανεμικές ζελατίνες τοποθετούνται σε περιοχές με έντονους ανέμους. Τα συγκεκριμένα συστήματα σκίασης, έχουν την ικανότητα να θωρακίζουν την κατοικία μειώνοντας την εισροή κρύου αέρα, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας.

Συστήματα σκίασης: Οφέλη

Τα συστήματα σκίασης, έχουν πάρα πολλά οφέλη μετά την τοποθέτηση τους, σε μία κατοικία. Σχετικά, με τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, μπορούν να συμβάλλουν στα παρακάτω:

Μείωση θέρμανσης/ψύξης: Μετά την εγκατάσταση συστημάτων σκίασης σε μία κατοικία, ειδικότερα σε επιφάνειες με έκθεση στον ήλιο, διατηρείται μια ευχάριστη, σταθερή θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει, ότι θα μειωθεί η χρήση των μέσων θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες. Αντίστοιχα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα μειωθεί η χρήση κλιματιστικών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί.

Απαλλαγή από την υγρασία: Τα συγκεκριμένα συστήματα σκίασης μπορούν να προστατέψουν την κατοικία σας από την υγρασία. Η υγρασία που δημιουργείται κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να ταλαιπωρήσει και το εξωτερικό και το εσωτερικό του σπιτιού σας. Με την εγκατάσταση του κατάλληλου συστήματος σκίασης, θα απαλλαγείτε από την υγρασία και δεν θα χρειάζεται η χρήση αφυγραντήρων και άλλων μηχανισμών που βοηθούν με το πρόβλημα της υγρασίας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε ενέργεια στην κατοικία σας.

Διαχείριση του φωτισμού: Η σωστή χρήση των συστημάτων σκίασης, μπορεί να μειώσει την ανάγκη για ηλεκτρικά φώτα, τις ημέρες και ώρες που είναι δυνατόν, μέσω του φυσικού φωτός. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια για το σπίτι σας.

Τα συγκεκριμένα οφέλη, είναι υπεύθυνα για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης μιας κατοικίας, ενώ παράλληλα μειώνουν και το κόστος λειτουργίας της. Επιπλέον, με την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

εξοικονόμηση-ενέργειας-συστήματα-σκίασης-βιοκλιματικές-πέργκολες

Συνοψίζοντας, η εγκατάσταση συστημάτων σκίασης, είτε πρόκειται για βιοκλιματικές πέργκολες, είτε για αντιανεμικές ζελατίνες, θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας στην κατοικία σας, με αποτέλεσμα και την εξοικονόμηση των χρημάτων σας.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία κατασκευής συστημάτων σκίασης TentaKom, για τον σχεδιασμό και την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης στην κατοικία σας και εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα!