Καθαρισμός τέντας-Παρατείνετε την διάρκεια ζωής της - TentaKom

Καθαρισμός τέντας - Παρατείνετε την διάρκεια ζωής της τέντας σας

Η εγκατάσταση μιας τέντας, προσφέρει πολλά οφέλη στην κατοικία σας. Το καλοκαίρι δημιουργεί σκίαση στο μπαλκόνι σας, ενώ παράλληλα διατηρεί δροσερό τον χώρο. Επίσης, σας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Αντίστοιχα, τον χειμώνα προστατεύει τον εξωτερικό σας χώρο, από καιρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό, ο καθαρισμός τέντας είναι μία ενέργεια, μεγάλης σημασίας και δεν πρέπει να το παραβλέπετε.

Το πανί μιας τέντας είναι κατασκευασμένο, ώστε να αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, που κάνουν την εμφάνισή τους συνήθως τον χειμώνα. Ωστόσο, η διάρκεια αντοχής μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση που φροντίζετε συχνά για τον καθαρισμό της τέντας σας. Ο καθαρισμός τέντας δεν περιλαμβάνει μόνο την καθαριότητα του πανιού. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τον συχνό έλεγχο της τέντας, την απομάκρυνση υπολειμμάτων, τον σωστό τρόπο καθαρισμού της τέντας, την συντήρηση του μηχανισμού της τέντας και μέτρα πρόληψης για την προστασία της.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε συμβουλές για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της τέντας σας.

Καθαρισμός τέντας - Έλεγχος - TentaKom

Έλεγχος στα τεντόπανα

Ο έλεγχος της τέντας είναι καίριας σημασίας ενέργεια, ώστε να διαπιστώνετε την κατάσταση της. Ειδικότερα, κατά τους χειμερινούς μήνες που τα καιρικά φαινόμενα είναι συχνά και απρόβλεπτα, πρέπει να γίνονται τακτικά έλεγχοι για να προλάβετε τις πιθανές φθορές και να διατηρήσετε την τέντα σας σε καλή κατάσταση. Σημαντικό είναι, να ελέγχετε την πανί της τέντας σας, για πιθανά φθαρσίματα στις ραφές ή για σκισίματα. Επίσης, ελεγχος πρέπει να γίνεται για αλλοίωση του χρώματος, για σημάδια αλλά και για γενικότερες φθορές που μπορεί να προκληθούν από τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση που εντοπίσετε φθορές, μπορείτε να προβείτε σε ενέργειες όπως είναι ο καθαρισμός τέντας ή μία συντήρηση, εκτός αν οι φθορές είναι μη αναστρέψιμες και χρειαστεί αντικατάσταση.

Απομάκρυνση επιφανειακών ρύπων

Πολύ σημαντική ενέργεια πριν τον καθαρισμό της τέντας, είναι ο καθαρισμός της επιφάνειας της. Πιο συγκεκριμένα, η απομάκρυνση των επιφανειακών ρύπων, οι οποίοι είναι πιθανό να εμφανίστηκαν στην επιφάνεια του τεντόπανου, για διάφορους λόγους. Είτε πρόκειται για σκόνη, είτε για περιττώματα πουλιών ή για φύλλα, είναι πολύ σημαντικό να τα απομακρύνετε από την επιφάνεια της τέντας σας, καθώς κατά την αποσύνθεσή τους θα δημιουργήσουν λεκέδες και στίγματα, τα οποία δεν θα μπορούν να καθαρίσουν από την επιφάνεια της τέντας σας. Βέβαια, η προϋπόθεση για να ξεκινήσετε την διαδικασία της απομάκρυνσης των ρύπων, είναι η τέντας σας να είναι στεγνή. Είναι σημαντικό να μπορείτε να διατηρείτε στεγνό το τεντόπανο κατά την διάρκεια του καθαρισμού, για να αποφύγετε την δημιουργία μούχλας και πιθανών φθορών.

 

Πλύσιμο - Καθαρισμός τέντας

Ο καθαρισμός τέντας είναι η σημαντικότερη ενέργεια, την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε για να παρατείνετε την διάρκεια ζωής της. Παρόλα αυτά, δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Για τον καθαρισμό ή αλλιώς πλύσιμο της τέντας σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σκάλα ή να λύσετε την τέντα σας. Είναι πολύ σημαντικό, να χρησιμοποιήσετε χλιαρό ή κρύο νερό, για να καθαρίσετε τους λεκέδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καθαρίσετε το πανί της τέντας σας με ζεστό νερό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να συρρικνωθεί το ύφασμα. Εκτός από χλιαρό ή κρύο νερό, στο πλύσιμο της τέντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό σαπούνι και με την βοήθεια μιας βούρτσας να τρίψετε το πανί και να επιμείνετε στα σημεία με τους λεκέδες. Αν σε κάποιο σημείο της τέντας υπάρχει μούχλα, μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μαζί με το απορρυπαντικό σαπούνι και λευκό ξύδι. Τέλος μετά το πλύσιμο της τέντας, πρέπει να αφήσετε την τέντα σας να στεγνώσει με φυσικό τρόπο, χωρίς να την μαζέψετε, καθώς η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει μούχλα.

Συντήρηση μηχανισμού

Εξίσου σημαντικό με τον καθαρισμό του τεντόπανου, είναι και η συντήρηση του μηχανισμούς της τέντας. Αρχικά πρέπει να γίνεται έλεγχος στον σκελετό και τον μηχανισμό για την ύπαρξη σκουριάς. Αν ανακαλύψετε ότι υπάρχει σκουριά, τρίψτε με σύρμα ελαφρά την περιοχή που καλύπτει η σκουριά. Στην συνέχεια μπορείτε να βάψετε τα σημεία, όπου υπάρχει σκουριά, με ειδική μπογιά. Επιπλέον, ο μηχανισμός της τέντας, πρέπει να λιπαίνεται συχνά για να λειτουργεί με σωστό και ασφαλή τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι, αντισκουριακό ή λιπαντικό.

Μέτρα για προστασία της τέντας

Το βασικότερο μέτρο προστασίας για την τέντα σας, είναι η ρύθμισή της στην σωστή κλίση. Η τέντα σας πρέπει να έχει την ορθή κλίση για να φεύγουν τα νερά. Αν δεν έχει την σωστή κλίση, τότε τα νερά της βροχής θα λιμνάζουν, προκαλώντας φθορές αλλά και μούχλα. Επίσης, υψίστης σημασίας για την προστασία της τέντας σας, είναι η διαδικασία μαζέματος. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να μην μαζεύεται σε καμία περίπτωση την τέντα σας, αν δεν είναι στεγνή, καθώς η υγρασία θα δημιουργήσει μούχλα. Οπότε, καλό είναι να αφήνετε την τέντα σας να στεγνώνει με φυσικό τρόπο, πριν το μάζεμα.

Καθαρισμός τέντας - μπαλκόνι - TentaKom

Συνοψίζοντας, σε περίπτωση που θέλετε η τέντα σας, να έχει αντοχή στον χρόνο και μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι σημαντικό να φροντίζετε τακτικά για τον καθαρισμό της. Επιπλέον, να ελέγχετε ειδικότερα μετά τους χειμερινούς μήνες, την κατάσταση της τέντας σας, ώστε να φροντίζετε για τις πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία κατασκευής συστημάτων σκίασης TentaKom, για την εγκατάσταση τέντας στο μπαλκόνι της κατοικίας σας, ή στον εξωτερικό σας χώρο της επιχείρησής σας, ώστε να έχετε ένα επαγγελματικό σύστημα σκίασης, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο.